УЕФА наложи глоба от 450 000 евро на ЦСКА-София. Тимът се поставя под строг мониторинг за следващите 3 сезона. 

Санкцията идва заради "неизпълнение на критериите за лицензиране по отношение на просрочените задължения" и е наложена от органа за финансов контрол към УЕФА - CFCB. Вероятно ЦСКА-София има просрочени задължения към клубове и бивши играчи и затова е санкциониран.

Засега няма опасност за участието на тима в европейските клубни турнири. "Червените" обаче трябва да внимават, защото ще бъдат поставени под строг мониторинг за следващите 3 сезона - 2024/25, 2025/26, 2026/27 и трябва изрядно да изпълняват критериите за лицензиране. 

Грешна стъпка

ЦСКА-София направи грешна стъпка в борбата за второто място, което дава право на директно участие в Лигата на конференциите. Червените направиха 2:2 като домакин на Крумовград.

Патрик Луан откри резултата още в третата минута, а в 29-ата Джонатан Линдсет изравни резултата за "червените". Отново той бе в центъра на събитията в края на първата част, след като пропусна дузпа, а Матиас Фаетон оформи пълния обрат в 48-ата минута от срещата. Седем след това отново Луан се разписа във вратата на вицешампиона на страната и изравни резултата.

Така Крумовград няма поражение в родния футболен елит от 15 мача насам, като последното поражение датира от 26-и ноември 2023-а година.

Точката пък прати ЦСКА на второто място във временното класиране, като тимът е с 67, една пред третия "Черно море", но варненци са с мач по-малко. Крумовград остана шести и вече е с 49 пункта.