Григор Димитров отпадна на осминафиналите на последния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" в Париж, след загуба с 0:2 сета (3:6, 3:6) от Анди Мъри (Великобритания).

Mачът бе изключително важен и за двамата, тъй като победата гарантира на  шотландеца участие във финалния Мастърс в Лондон, докато за българина поражението означава край на сезон 2014.

Надеждите към днешния мач бяха много големи, но за съжаление не се получи очакваната битка. Анди Мъри не срещна сериозна съпротива от страна на българина, който игра с нова ракета и очевидно изпитваше несигурност и колебания.

Димитров сe опитваше да приключи разиграванията бързо, което доведе до пресилване на ударите и голям брой непредизвикани грешки. Подаването му бе пробито два пъти в първия сет и веднъж във втория, което се оказа ключово за победата на олимпийския шампион от игрите "Лондон 2012".

Това бе шести двубой между двамата и четвърта победа на сметката на Мъри, който успя до някаква степен да си върне за болезнената загуба, която Гришо му нанесе на "Уимбълдън" през този сезон.

Независимо от тежкото поражение днес, Димитров изпраща една невероятна година, в която проби в челната десятка на световния тенис, спечели три АТР титли, извоюва 50 победи, 4 от които срещу действащи топ 10 играчи. Година, в която българинът ни подари страхотни емоции, държа ни будни по време на трилърите в Ню Йорк, Акапулко и Синсинати. А добрата новина е, че Григор и неговият треньор Роджър Рашийд обещаха, че сезон 2015 ще бъде дори още по-добър.