Традиционното живо включване от началото на редовното заседание на Министерския съвет в сряда, което обикновено премиерът Бойко Борисов използва за коментар по актуални теми, днес бе посветено на раздаване на пари. Министър-председателят поиска да се гласуват три точки от дневния ред пред медиите - всичките свързани с отпускане на допълнителни средства за различни дейности. 

В резултат Столичната община ще получи от правителството 15 млн. лв. за първите два лъча на метрото. Пари ще се инвестират в прозрачни подвижни врати към влакчетата на метрото и обновяване на самите влакчета. По думите на Борисов това е изпълнение на обещание към столичани.

Рилският манастир ще получи от правителството 1 620 000 лв. чрез отпускане на средства за Българската православна църква. Сумата е нужна за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води за светата обител. 

1 335 250 лв. от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" пък ще отидат за принудително отчуждаване на частни имоти по трасето за пътя Видин - Ботевград, който ще се строи. Тази част от новините бе съобщена от министърката на регионалното развитие Петя Аврамова, след като Борисов й даде думата. Още тази седмица стартира процедурата по пускане на уведомления към собствениците на имотите за отчуждаванията и съответните обезщететия.