Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна вчера от „Мастърс” турнира в Париж след тежка загуба от Анди Мъри с 3:6, 3:6. Това бе последният мач на българина за 2014-а, след като загуби шансове да се класира на финалния "Мастърс" в Лондон. Димитров обяви, че не смята да ходи до английската столица и да бъде резерва, очаквайки контузия на някой от играчите:

„Щом не съм се класирал, значи не го заслужавам. Не бих отишъл там, за да се надявам някой да се контузи и аз да вляза в игра на негово място. Това не е моят стил."

Димитров заяви още, че е научил много през този сезон и се надява 2015 г. да бъде по-силен и да се представи добре в турнирите от "Големия шлем".

"Работата, която свършихме с треньора ме Роджър Рашийд преди началото на сезона, като цяло партньорството ми с него и изиграните мачове ми донесоха зрялост на корта. Научих много, макар и това да се случи по-бавно от очакваното, но това няма значение, тъй като в момента се чувствам много добре и съм уверен в своите възможности. Това е нещо, което идва с победите. Смятам, че следващият сезон ще бъде много добър за мен, след като през 2014-а направих най-добрата си година до момента. Имам големи очаквания към себе си за 2015-а и искам да се представя добре в турнирите от "Големия шлем".

Роджър Рашийд върна жеста и също благодари на българина за силния сезон, който имаха двамата като тандем.

"Големи благодарности на Григор Димитров затова, че даде всичко от себе си. Завърнахме се в базовия лагер и изкачването започва отново. Гордея се с теб.”

Днес сезон 2014 ще приключи и за първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова. Пловдивчанката загуби теоретични шансове за класиране на полуфиналите на Турнира на шампионките в София, след като Андреа Петкович победи Доминика Цибулкова с 2:0 сета.

В последния си мач в столичната „Арена Армеец” българката ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро, а от изхода на двубоя ще стане ясно дали испанката, или Цибулкова, ще се класира сред четирите най-добри в столицата ни. Ако Суарес Наваро спечели двубоя с 2:0 сета, тогава тя ще отиде на полуфинал, а ако  Пиронкова вземе сет или победа, ще класира Цибулкова .

Решителната за изхода на Група „Средец” среща между Пиронкова и Суарес Наваро е днес (31 октомври) от 17:45 часа. Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ 2.