Правителство трябва да има на всяка цена, заяви днес пред журналисти в Котел служебният премиер Георги Близнашки. Той е там по повод Деня на Народните будители, който е и празник на града.

Според него, за кабинета предстоят тежки първи месеци, и трябва да се вземат непопулярни, но наложителни мерки в много области. След това нещата ще потръгнат, благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната ни по Споразумението за партньорство на ЕК.

 "Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство," заяви министър-председателят.

Според него, ако се работи открито и прозрачно, ако предварително се обявяват приоритетите и се търси съгласие по тях, дори едно трудно създадено и фрагментирано правителство може да работи добре.

Близнашки за пореден път призова Народното събрание да разгледа възможно най-бързо внесения от служебното правителство проект проект за актуализиране на бюджета.