Огнен инцидент е преодолян благодарение на спешната намеса на машинистите в бързия влак, пътуващ от Бургас за София, съобщи БГНЕС.

Около 11:40 часа в района на гара Чинтулово локомотивната бригада на бърз влак № 3622  забелязва дим, излизащ от единия компресорен агрегат на локомотива. Машинистите незабавно спрели влака и грабнали четири пожарогасителя и така премахнали опасността огънят да обхване машината. На мястото на инцидента превантивно е пристигнал и екип на служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Извънредното спиране на бързия влак в района на гара Чинтулово по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал, твърдят от БДЖ.

В 12:30 ч. от гара Сливен е изпратен друг локомотив, който да обслужи влака до София. Влакът е заминал от гара Чинтулово в 13:20 ч. и в момента пътува в посока София с около 100 минути закъснение. 

Само преди няколко дни заради нередовно подаден сигнал един срещу друг бяха пратени два влака на гара Безмер. И двете композиции са били бързи и пълни с пътници. Единият влак бе с номер 8697 и се е движел от София за Варна, а срещу него се е оказал бившият експрес "Слънчев бряг", който бе с номер 8612.

Тогава тежкият инцидент се размина заради ограничението на скоростта в района, наложена заради ремонт на релсите. Машинистите са поискали веднага да се напише акт, но дежурният ръководител движение е отказвал да се документира случая, обясниха железничари пред Клуб Z.