Станимир Стоилов и неговият щаб триумфираха като шампиони на Казахстан начело на "Астана". До края на първенството остават два кръга, но столичният тим е недостижим на върха за първата титла в историята си. Отборът има 42 точки, с четири повече пред втория "Кайрат", който има да изиграе само една среща.

"Астана" си осигури титлата след домакинска класика с 3:0 над "Кайсар". В групата за двубоя не попадна нападателят Атанас Курдов, но и той ще получи златен медал за епизодичното си участие през сезона. Асистенти на Стоилов в "Астана" са традиционните му помощници Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Триото пое отбора през лятото, след като напусна "Ботев" (Пловдив).

Когато това стана, тимът изоставаше на 8 точки от настоящия втори в класирането - "Кайрат". След силна серия особено в шампионския плейоф, Мъри и компания изведоха тима до златото. "Астана" записа 7 победи и едно равенство от 8 мача след разделянето на групата и оформянето на плейофните шестици. А Стоилов записа и силно представяне в Лига Европа, като тимът му стигна до четвъртия предварителен кръг на турнира и отпадна от испанския Виляреал на прага на групите.