Вратата на самолета на американския президент Барак Обама заяла и той трябвало да лети с резервната машина. Държавният глава обикаля страната да агитира хората да гласуват за демократите на частичните избори на 4 ноември.

"Механичен проблем" бил възникнал на борда на главния самолет "Еър Форс 1" и принудил американския президент да се прехвърли на друг авион, съобщи руският в. „Российская газета”, позовавайки се на изказване на говорителя на Белия дом Ерик Шулц. 

"Докато бяхме във Филаделфия, ние се прехвърлихме на резервния самолет заради незначителен механичен проблем с една от вратите. Това обаче не се отрази на нашия график", уточни Шулц. 

Вчера президентът се появи на предизборно събитие в щата Кънектикът, а след това отлетя за Пенсилвания, където беше открит и проблемът с боинга. 

В същото време социологически агенции съобщават, че рейтингът на Обама е спаднал до най-ниското равнище откакто той е в Белия дом. Едва 44 процента симпатизират на президента, пише в. "Вашингтон пост". Само 46 на сто смятат Обама за силен лидер, докато 52% са на обратното мнение.