За пореден расистки инцидент се оплакаха българка и приятелят ѝ от Гана пред Нова тв тази сутрин.

Те били пребити в столичния кв. „Борово” в петък следобед пред очите на 9-годишната дъщеря на българката. От страх двамата предпочетоха да говорят пред телевизията в гръб.

„Тръгнахме с дъщеря ми да празнува Хелоуин. Пред един магазин стояха три момчета, видимо пияни. Едното започна да обижда приятеля ми. Каза: „Маймуно грозна, какво правиш в моята държава”, разказва потърпевшата жена. 

Тримата продължили да сипят обиди, както срещу чужденеца, така и срещу българката какво прави с "тази чернилка", кълнели и ги замеряли с храни и напитки. Жената им направила забележка, но единият й казал: "Нека твоето дете да умре пред очите ти!"

Тя му казала, че като го гледа, по-скоро той няма да има деца, и в този момент те скочили и започнали да я бият. Приятелят ѝ се опитал да я спаси, но те нападнали и него. 

Всичко станало пред много хора, които обаче се страхуват. Свидетели на побоя се обадили в полицията, но патрулът от близкото 6-о РПУ дошъл след близо час.

„В 17:55 часа получихме сигнал за побой на пазара в квартал „Борово”. Колегите бяха на сигнал за хвърлени бомби в едно училище. На следващия ден е образувано досъдебно производство”, заяви Иван Пепелджийски, началник на 6-то РУП-СДВР. 

По думите му извършителите на побоя са задържани и разпитани. Те са на около 25-30 години. Единият е с криминални регистрации.

На въпрос на водещата: "Обясняват ли защо са го направили? Просто не харесват тъмнокожи, така ли?", полицейският шеф отговори:

"Ами аз не съм ги разпитвал какво харесват и какво не харесват... Те са продукт на нашето общество."