„Лидия не е луда, не е луда. Кажете го!“

Това заяви пред ТВ 7 Даниела - сестрата на самозапалилата се вчера 38-годишна фотографка Лидия Петрова. Тя не пожела да покаже лицето си.

„Има секта, да знаете”, каза още Даниела.

Семейството на Лидия Петрова е в шок. 38-годишната жена е от Нови Искър, но живее на квартира в столицата. В сърцата на своите близки и съседи тя е добър човек и страстен фотограф.

                          Лидия Петрова

Родителите й са разделени от близо 15 години. Сега бащата живее на семейни начала с друга жена. Той работи като охранител. След като гледал новините по телевизията, опасенията, че трагедията е сполетяла собствената му дъщеря, се потвърдили. Петър Петров не знае каква може да е причината Лидия да посегне на живота си, тъй като двамата от години не са се виждали.

Фотографката и съпругът й живеят отделно. Имат 11-годишен син, за когото се грижи бащата. Двамата с Лидия имали проблеми. В последно време жената се е тревожела за бъдещето на сина си.

Състоянието й остава критично. Тя е с 90% изгаряния, а лекарите не дават шанс за живота й. Началникът на Клиниката по изгаряния в „Пирогов” проф. Огнян Хаджийски обясни, че жената има тежки изгаряния почти по цялото тяло.
Младата жена се самозапали пред президентството в понеделник около 14,45 ч. по време на политическите консултации за съставяне на кабинет, които Росен Плевнелиев водеше с представителите на Патриотичния фронт.