Холивудският актьор Крисчън Бейл се отказа да играе основателя на Apple Стив Джобс във филма по книгата на Уолтър Айзъксън, пише The Hollywood Reporter.

Официалната причина за решението на Бейл не се споменава, но източници, близки до британския актьор съобщили, че той "изпитва противоречиви чувства и след дълги размишления се отказал от ролята".

Най-близко до истината вероятно ще се окажат тези, които твърдят, че Крисчън Бейл коректно е последвал Дейвид Финчър, който бе първоначалният вариант за режисьор на филма. Двамата работиха заедно в най-добрите ленти за Батман напоследък и дружбата им е известна в киносредите. Преговорите с Финчър обаче бяха спрени заради "неоправдано високия хонорар", който режисьорът на класики като "Седем" и "Боен клуб" поискал от продуцентите.

Снимките на филма за Стив Джобс по сценарий на Аарън Соркин, трябва да започнат през пролетта на идната година, а засега ролята на създателя на Apple е вакантна, писа и USA Today. Режисьор с не толкова високи финансови претенции все пак е намерен - англичанинът Дани Бойл ("Трейнспотинг") се е навил на офертата. Известно е също, че ролята на съучредителя на "ябълковата" компания Стив Возняк ще изпълни нашумелият пухкав комик Сет Рогън.