"Глобул" вече е "Теленор" и съвсем скоро официално ще предложи iPhone 6 и iPhone 6 plus на българския пазар на изключително конкурентни цени. Това обеща шефът на мобилния оператор Стайн - Ерик Велан днес.

Супертелефоните на Apple ще могат да закупят устройствата от избрани магазини на оператора в страната. "Теленор" ще е изключителен представител на американската компания за iPhone в България.

IPhone 6 с 16 GB памет струва между 1799 лв. и 1899 лв. при различните търговци у нас. Смартфонът вече се предлага и от конкурентния оператор "Мобилтел", който обаче не го доставя директно от производителя. При "Теленор" iPhone ще е по-евтин, но от компанията засега пазят в тайна цената.

Освен че търговското име "Глобул" вече е в историята, е сменено и юридическото название на компанията. Досега тя се наричаше "Космо Бългерия Мобайл". Новото название е "Теленор България" ЕАД. Норвежкият телеком купи Глобул за 717 милиона евро през август м. г. 

Инвестициите на Теленор Груп в България досега ясно показват нашите намерения да бъдем дългосрочен инвеститор. Новата търговска марка и новата корпоративна идентичност са логична следваща стъпка в интеграцията на българското ни подразделение в голямото семейство на Теленор Груп, което включва компании в 13 страни от Европа и Азия с общо над 176 милиона абонати“, заяви изпълнителният вицепрезидент на Теленор Груп Кйел - Мортен Йонсен.

Към края на септември, около 40% от мрежата на компанията е подменена и проектът се очаква да приключи по график през първата половина на 2015 г.  

"Теленор" има над 4 милиона активни потребители в България. Към края на септември 2014г., услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението и на 99,50% от територията на страната, а UMTS мрежата на оператора покрива 97,08% от населението на страната.