5 или 12 декември - това са новите ориентировъчни дати за мач за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Назова ги промоутърът Еди Хърн, мениджър на Джошуа, пред "Скай спортс".

Според Хърн двубоят няма как да е по-рано - заради пандемията. Желанието на клиента му е да се бие този път на родна земя, а преместване - например в Саудитска Арабия, не е желателно, тъй като и там имат проблеми с коронавируса.

А за да се генерират приходи, трябва да има публика, при това повече от 2000 души, каза Хърн. Наскоро той не изключи възможността Джошуа да защитава титлите си срещу Пулев на кораб, в скъп хотел или колизеум, но явно отново си е променил мнението.

Има и друга причина за дата през декември - тогава се очаква да е и третият сблъсък между Тайсън Фюри и Дионте Уайлдър. Така, ако спечелят мачовете си, Джошуа и Фюри ще имат равно време, за да се подготвят за вече принципно договорения голям бой през 2021 г. за обединяване на всички световни титли.

Междувременно Еди Хърн изгради боксов ринг в градината на имението си. Там ще се проведат сериите Fight Camps. Първите мачове са този уикенд. По този повод един от най-влиятелните хора в бокса заяви пред "Дейли мейл", екип на който допусна при граденето на арената, че и Джошуа може да се бие там.