"Гледам на себе си като гарант за законодателните реформи, които сме обещали на избирателите".

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев като отговор на въпрос защо днес сутринта обяви, че е възможно да стане премиер, а следобед се разбра, че Реформаторския блок (РБ) все пак ще подкрепи Бойко Борисов.

Парламентарната група на РБ се събра, за да обсъди предложенията за нови министри.

"Одобрихме това, което е договорено. Имахме някои забележки и желание за коментар, които няма да правим пред медиите, защото сме все пак на последната крачка от успешно съставяне на правителство", каза Кънев.

Попитан дали Божидар Лукарски е достатъчно компетентен, за да бъде министър на икономиката Кънев отговори: "Мисля, че премиер-министъра преценява този въпрос". На конкретните питания за министерски постове лидерът на ДСБ заяви "Всички имате информацията". Така той индиректно потвърди имената, които вече се въртят в публичното пространство.

Кънев коментира и факта, че Владислав Горанов, който се спряга за финансов министър, е подозиран в близки връзки с Делян Пеевски. През 2010 г., докато бе зам.-финансов министър, Горанов бе засечен в кафене заедно с Пеевски, който тогава формално бе депутат от опозиционната партия ДПС. В интернет дори се появиха и снимки.

Кънев заяви, че ще гледа силно негативно, ако министър от бъдещото правителство се свърза в с Пеевски. Все пак той каза:

"Снимки и кадри с г-н Пеевски имат много хора. Почти всеки, който е бил във властта в България. Г-н Пеевски е много дълго време част от властта, нещо което ние ще се постараем да не продължава. Не съм виждал тези снимки. Ако ги видя ще коментирам. Пиенето на кафе не е нещо забранено в България".

Лидерът на ДСБ обаче отговори "категорично не" на въпрос дали той самият би пил кафе с Пеевски.