Допуснахме грешки, загубата е тежка, трябва да слезем на земята. Нищо обаче не се променя, продължаваме да преследваме целта си - участие в евротурнирите напролет, обявиха треньорите и футбостите на "Лудогорец" след 0:4 срещу "Базел" снощи. Предстои ключов мач срещу "Ливърпул" на стадион "Васил Левски" и "зелените" вече се настройват за този двубой, който може да им отвори поне пътя към Лига Европа.

"Проблемът дойде от това, че направихме много индивидуални грешки. Докъм 20-ата минута всичко си вървеше добре", рече треньорът Георги Дерменджиев. "Всеки може да сбърка, всеки може да загуби. Имаме още два мача, които трябва да изиграем на ниво. С "Ливърпул" сме в София. Сега нямаме оправдание. Моци освен че е добър футболист, е характер, и организира защитата. Неговото отсъствие винаги се чувства. Мисля, че е доста сериозна травмата, в мускула е получил удар. Ще видим до ден-два." 

"Базел" е силен отбор, добре контролира топката, добре се движи. Четирите гола не отразяват ситуацията на терена. Аз много смело мога да твърдя, че футболистите узряват с всеки мач. И ние като треньори, и футболистите, и отборът, анализираме, виждаме грешките си, и евентуално ще се опитваме да ги отстраним", допълни Дерменджиев.

"Лудогорец" има много висока цел поставена - срещу "Ливърпул" на всяка цена ще играем за победа. Ако ги бием, ще имаме шест точки, и ще чакаме развитието на последните срещи. Хора идват от цяла България, за да гледат съперниците ни, но и за да ни подкрепят нас. Така че ги призовавам да дойдат отново и да подкрепят отбора на България", завърши треньорът.

"Днес бяхме сковани и напрегнати, което в предните мачове не се наблюдаваше", каза вратарят рече Владислав Стоянов. "Тогава играехме разкрепостено, забавлявахме се. Може би се създаде илюзията, че "Базел" е едва ли не слаб отбор и трябва да ги бием на всяка цена. И това ни изигра лоша шега. В първата среща "Базел" като че ли леко ни беше подценил, а днес не бе така пред собствена публика. Правеха си каквото искат. Не само аз, но и отборът е свикнал Моци да е на терена. Поразклатихме се в защита." 

"С "Ливърпул" и "Реал" (Мадирд) летяхме в облаците. Да не се заблуждаваме, имаме шансове, но в следващите мачове играем срещу два много големи отбора", реалист е стражът. "Разликата между Лига Европа и Шампионската лига е много голяма. Не бива да излизаме срещу "Ливърпул" за победа на всяка цена, а да се забавляваме. Искам да се извиня на хората за днешната загуба и по-скоро за слабата игра. Беше време и ние да изиграем един слаб мач в Европа, защото до този момент не си спомням такъв."

Халфът Светослав Дяков продължава да вярва в отбора въпреки тежкото поражение:

"Със сигурност не играхме както можем и както ни се искаше. Получихме два много леки гола през първото полувраеме. През второто се изнесохме по-напред, но като цяло ни беше трудно. Може и излизането на Моци да е една малка част от този резултат, но не искам да го мисля това. Трябва да се вдигнем и да гледаме напред." 

"Играта като цяло не ни се получи. Има умора, но това не трябва да ни е оправдание. Футболът не е само тичане. Тичането е важно, но и взаимодействието между хората на терена е важно. Нашият отбор е много силен. Това, че днес сме загубили, не значи нищо. Днес не се получи, но след две седмици може да е различно и да изненадаме следващите противници", надява се националът.

В същия дух мисли и Михаил Александров.

"Не е това реалността. Тотална доминация на отбора на "Базел", но ние сме си виновни, че получихме четири гола", каза халфът. "Може и да е повлияло отсъствието на Минев и Моци, но като цяло имаше дисбаланс в играта ни. Започнахме сковано мача. След като вкараха гол, за тях стана по-лесно. Искахме да победим на всяка цена, защото една победа ни изстрелваше нагоре, но трябва да бъдем реалисти и да слезем на земята. Следващите два мача трябва да ги изиграем с високо вдигната глава. Ако играем мач за мач за трите точки, можем и да се класираме."