„Виждате ли - има една светлина, която ме озарява отгоре? Като коронка ми е застанала... И аз ня'ам ник'во основание, ник'во право да се противя на това нещо и да вървя срещу това нещо.“

Ненчо Балабанов мачка... къде ти мачка – направо издуха българското интернет пространство. В последния месец може да се каже, че има истерия по 34-годишния актьор, който наподобява до съвършенство тембъра на гласа, начина на изказване и прононса на Бойко Борисов. „Звънят отвсякъде, всички – за предавания, за кастинги...“, смее се кадърът на Музикалния театър, който сам си измисля шегичките и се снима напълно непрофесионално.

„Карам си колата, щот преди това съм си направил хубави пътища за нея. Карам си спокойно, стига да знам накъде съм тръгнал... 

Искам само да подсетА всички да не се спотайвате, а после само да мрънкате. Отивате, пускате си гласа, след което вече имате пра'о да обсъждате, да коментирате... 

Ето тука сега ме задържа паякът, но така трябва – трябва да се работи! Дано тия момчета със зелените жилетки са пуснали своя глас също... 

Движете се внимателно, карайте умерено и гласувайте...

Лъчът, който ме озарява – съвсем отговорно ще подходя и ще направя всичко възможно да ви озарява и вас.

Барека ме гледа тука от един билборд. Нека гледа. Да гледа, да се учи."

Това са все бисери от единственото му не съвсем спонтанно клипче „Един ден на...“, качено в Ютюб. Дори и за него нямал сценарий, а просто сурови идеи.

На 14 септември той поства във фейсбук профила си „Ексклузивно включване от вчера“, което до днес има над 65 000 преглеждания (само на неговата страница – другите са неизчислими) и 790 споделяния.

 

 

 


На Банкя на корта, дойдеш ли, играеш до откат. Значи – до припадък... А който не иска, има на Витоша горе едно местенце, което съвсем спокойно може да го закараме там... Да си го завържеме и да му покажеме как стават нещата.

Заснел се като шегадчийска закана към приятеля си Христо Порязов, който му закъснявал и това му обърквало часа за тенис. Именно с Порязов измислили и „шапката“ „Work ШОП Productions”.

Но репликите си измисля изцяло Балабанов, като е забелязал, че по-непринудените повече радват хората. Гледа да не „качва“ всеки ден, за де не прекали, а само, когато нещо го инспирира по повод на някакво събитие. 

„Порязов, като го видя, вика – пич, пусни го това нещо във фейсбук, ще видиш какво ще стане... А аз – да бе, ще стане - казва Ненчо. - За един ден приятелите ми от 1000 души станаха примерно 2600.“

 

 

 

 

 

“К'вото и да е времето според Емо Чолаков – нищо, че не можеме да разбереме нищо от това, което ни казва в крайна сметка... Това, че навънка е паднал малко сняг и е минус 2 градуса, не значи, че требва да се задръстиме тука 3 часа, разбираш ли, на магистралата...“ Това е сред другите му бисери.

Иначе Ненчо режисира, дублира много гласове, има главна роля в мюзикъла Аладин, че и рок звезда е бил. Пял е в група „Още“ преди години, но сега пак има музикален проект. Вече няма да свири прави кавъри а собствена продукция.
Смеем се да не стане нещо като Латинка Петрова, която и играла цял живот, но накрая славата й избухна заради няколко реклами. „Нещо такова се получава“,  казва актьорът и отбелязва,че иска да е широкоспектърен.
Иначе по купони и преди е имитирал всеки „по-характерен“ - Иван Кастав, Слави Трифонов... Приятелите му се заливали от смях. 

Специално за Бойко Борисов мисли, че колегите му, които го имитират, „някак им е минал пикът“. Т.е. - ниша има. Признава, че следващата стъпка е да впрегне „страхотията“, която се случва. В Ютюб може да изкарва центове от кликанията, мисли за тв предаване, стенд-ъп комедия или нещо подобно. Работата се пече, 'начи!