На 4 ноември 2014 г. Софийската  районна прокуратура (СРП) е прекратила предварителна проверка, образувана по жалба на Борислава Латинова, за неправомерни действия на полицейски служители от Четвърто РУ-СДВР, извършени на 17 октомври 2014 г.

Това съобщи МВР на официалната си страница.

В хода на проверката са снети обяснения на посочените от жалбоподателката Латинова очевидци, които се различават в значителна степен от твърденията й. Свидетелите не споменават за грубо отношение от страна на полицейския служител Нели Върбанова спрямо Латинова. 

Твърденията на жалбоподателката се опровергават и от изготвената видео-техническа  експертна справка.

С думи прости - нито камерите, които са в района на бул. "Св. Наум" са заснели подобно унизително отношение по време на обиска, нито дори свидетелите са го потвърдили.

Полицайката Нели Върбанова бе обвинена в гавра с 20-годишната Борислава Латинова по време на обиск заяви, че обиск не е имало, а става въпрос за рутинна проверка. Срещу нея освен прокурорската, бе образувана и вътрешна проверка по нареждане на директора на СДВР Младен Маринов.

Върбанова заяви, че няма обяснения за твърденията на Борислава относно начина, по който, според нея е била извършена проверката, нито за мотива й. "Минах на полиграф по собствено желание, защото това е най-бързият начин да докажа, че казвам истината", каза полицайката. Тя заяви, че за себе си знае, че полиграфът е достатъчно достоверен. 

Борислава обаче отказа да мине на детектор - според баща й, - защото така я посъветвали лекарите.

Според момичето, тя е държана едва ли не полуголо половин час, а хората масово са минавали и са снимали с телефоните си. В продължение на сагата никъде не се появи нито една такава снимка.