"Цената, която пращат ГЕРБ за нашата подкрепа, е да изпълняват точки от програмата ни; цената, която ще платим ние, от ПФ, е даване на подкрепата."

Така Емил Димитров-Ревизоро обясни пред Нова телевизия метода, по който Патриотичния фронт ще работи в бъдещото правителство.

Той очерта и приоритетите на Фронта, които според него са осъществими в следващите 6 месеца -  ревизия в енергетиката, в дърводобива, за бежанския поток и референдум за задължително гласуване. Изтъкна и друга нужна промяна - да се назначат нови началници в ДАНС - защото там "не са свършени основни неща".

"Резонното е да подкрепим тази програма заради обещанията ни към избирателите ни. Право е на Слави Бинев и Велизар Енчев да не дадат подкрепата си," обясни Ревизоро.

Бинев и Енчев изразиха открито нежелание да влизат в кабинет с ГЕРБ.

"За да сме спокойни, имаме програма, а за личностите - политическата сила, която ги излъчва, носи отговорност. Щом ГЕРБ ще гласуват доверие на Влади Горанов, приемам го", добави Димитров. "Той е изговорил много глупости по мой адрес, но не аз определям министрите на останалите политически партии."

ГЕРБ планират техния бивш депутат Горанов да стане финансов министър. Той напусна парламента преди оставката на правителството на Орешарски, и стана изпълнителен директор на Общинска банка.