Властите в Нова Зеландия обвиниха барабаниста на легендарната австралийска рок група AC/DC Фил Ръд в опит да организира убийство, съобщи BBC News.

След проведен днес (четвъртък) обиск в дома на музиканта в новозеландския град Тауранг, на 60-годишния Ръд ще бъдат предявени също и обвинения в заплаха за убийство и за притежание на наркотици, метамфетамини и марихуана. По данни на Daily Mail полицията в Нова Зеландия потвърдила за ареста. Барабанистът даже вече е заведен в съда.

Представители на AC/DC още не са коментирали ситуацията.

Фил Ръд става член на групата през 1975 г. През 1983 г. е изгонен от лидера Ангъс Иънг, но през 2003 г. отново е приет зад барабаните. Заедно с другите от AC/DC е включен в залата на славата на рокендрола. В Нова Зеландия роденият в Мелбърн музикант живее от няколко години, там притежава и въртолетна компания. Тази година мистър Ръд издаде и солов албум, наречен Head Job.

Напомняме, че в края на септември AC/DC бе напусната заради здравословни проблеми от китариста и основател на бенда Малкълм Иънг. Мястото му зае неговият племенник Стивън, който ще свири на турнето, промотиращо новия албум Rock or Bust през 2015 г. 17-ият поред студиен албум на AC/DC е първият без участие на брата на Ангъс. Rock or Bust ще излезе на пазара на 2 декември и съдържа 11 композиции.