Затвореният за ремонт Софийски околовръстен път в участъка между пътните възли "Горубляне" и "Младост" ще отвори до 10 септември, както е по график.

Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтът е част от разширяването на околовръстния път от "Цариградско шосе" до "Младост", започнало още през октомври 2019 г. Този участък бе затворен на 14 юни тази година, като стария надлез бе разрушен и в момента текат последните довършителни работи по новия. 

Освен нов надлез, пътят ще се разшири до две платна с по три ленти за движение във всяка посока, средна разделителна линия, разделителни ивици между локалите и директното трасе, както и две локални платна и тротоари.

В следващите 20 дни шофьорите ще продължават да се отклоняват от магистралите "Струма", "Тракия" и "Хемус" по Северната скоростна тангента. Локалният трафик пък минава през бул. "Александър Малинов", "Цариградско шосе", както и ул. "Самоковско шосе" и "Инж. Георги Белов", които свързват "Горубляне" и "Младост".

Завършването на новото трасе ще осигури връзка между "Струма" и "Тракия" и ще улесни транзитния трафик по автомагистрала "Европа", съответно и граничните пунктове с Турция и Гърция.

Проектът бе финансиран от републиканския бюджет и е на стойност 142,7 млн. лв. с ДДС.