Изроди, вземайте си ковчезите, чувалите и простотията и отивайте да блокирате междугалактическата магистрала!

Това, което се случи на кръстовището на "Ситняково", е брутален тероризъм, простотия и поругаване на всичко свято. Развилняла се алкохолизирана тълпа се опита да линчува една майка и двете й деца и донякъде успя. "Умни" и "красиви" хора раздаваха умни и красиви ритници. После крещяха и обиждаха. Те били носители на новото в политиката и морала...

Злобни и яростни гадове!

Това написа днес областният управител на София - Илиян Тодоров във Фейсбук по повод на 44-дневните протести в София и демонстрантите по улиците. Тодоров е областен управител на София - една от най-висшите длъжности във всеки град, и е избран от квотата на "Атака", назначен от Министерски съвет. 

Думите му бяха коментирани от много медии, включитело и от Клуб Z, а и от много политически активни граждани. 

Тази вечер обаче, станахме свидетели на поредния странен сюжет в българската политика. Волен Сидеров - лидер на "Атака" и дългогодишен съмишленик на Тодоров, изпрати специално съобщение до медиите, в което...се разграничи от своя (бивш) съпартиец. Оказа се, че вождът на първата националистическа партия в страната подкрепя горещо протестите "на младите" и дори заявява, че ако бил на техните години щял също да бъде на площада. Освен това - Тодоров не бил преставител на "Атака", а на...НФСБ. 

"Разграничавам се от изказването на областния управител на София-област Илиян Тодоров относно протестиращите. Той е представител на НФСБ, а не на Атака. Подкрепям протестиращите и енергията на младите хора. Ако бях на техните години, щях да съм с тях на площада.", пише Сидеров. 

Припомняме, че самият Тодоров коментира след поста си, че отказва да се извини или да обясни думите си. Пред бТВ той заяви, че " за мен тези хора са такива, каквито съм ги нарекъл. Човек, който е способен в злобата, омразата и политическите си възгледи да побърка буквално две деца, които плачат, реват, да чупиш чужда собственост, какъв си ти?"

Това е поредната колизия в цялостта на иначе монолитният блок на "Атака". Особено интересно е разграничаването на Сидеров от Тодоров, защото двамата имат интересно общо минало. Именно те бяха в основата на нахлуването на Сидеров в НАТФИЗ преди години. Тогава стана огромен скандал, заради агресивните им действия към студентите от академията. В продължение на години двамата бяха най-близки съратници в партията на Сидеров. 

Преди няколко месеца обаче "Атака" мистериозно обяви, че ще снеме доверието от свой висш функционер и ще обяви това на следващия ден. Това така и не стана, но стана ясно, че е имало разправия между Тодоров и дясната ръка на Сидеров - Десислав Чуколов. В крайна сметка - Тодоров обяви, че вече член на Атака, но официално съобщение за раздялата нямаше. 

Как обаче изведнъж той се озова в категорията "представител на НФСБ" - към момента не е ясно. 

Припомняме, че изявлението на Тодоров във Фейсбук е поредната проява на странно поведение на хора от властта. Преди него същото направиха и министърът на спорта Красен Кралев, който нарече активисти на опозиционна партия с обидни квалилификации. Данаил Кирилов - министър на правосъдието, пък написа истински епос, посветен на Христо Иванов, наречен "СпонджБоб квадратни гащи". Впоследствие на Кирилов му бе забранено да пише в социалните мрежи, директно от премиера Борисов.