ПЛАМЕНА ТОДОРОВА

"Декларацията на Гражданския съвет на РБ, с която се иска оттеглянето на номинацията ми за министър на икономиката, е пълна инсинуация". Това заяви пред Клуб Z лидерът на СДС Божидар Лукарски.

"Твърди се, че и Тодор Танев  (член на Гражданския съвет на РБ и проектоминистър на образованието -б.р.) се е подписал под нея, но самият Танев току-що ми звънна, за да ми каже, че няма такова нещо", аргументира се Лукарски. Той получил обаждания и от други членове на Гражданския съвет, чиито имена са под т. нар. декларация, които обяснявали, че не са се подписвали. Освен това Гражданският съвет се състои от 45 души, обясни Лукарски, а против него имало десетина имена.

Единственият, който не вдигал телефона си по думите на лидера на СДС бил Гроздан Караджов. За това Лукарски заподозря, че Караджов стои в дъното на конспирацията. Неотдавна депутатът от РБ хвърли бомба като обяви, че лидерката на ДБГ Меглена Кунева се опитвала да извива ръце в Блока, като поставя ултиматуми и като налага свои кандидатури за различни постове.