Нямам отношения с Делян Пеевски. Това обяви номинираният за министър на финансите във второто правителство на Бойко Борисов Владислав Горанов на влизане в парламента. През последните дни в медиите масово се появи негова снимка, на която Горанов е на маса в заведение с депутата от ДПС.

Снимката е от 2010 г. Случайно се оказахме на едно и също място. Не аз съм подкрепил Делян Пеевски за шеф на ДАНС, каза Горанов.

Той категорично заяви, че няма да подкрепи законопроекта на Пеевски и Йордан Цонев за КТБ, но отказа да отговори на въпроса защо сега се е съгласил да е министър, след като преди време отказа да бъде депутат, тъй като заплатата на народните представители била твърде ниска, за да издържа семейството си. Парите на министрите не са много по-високи от депутатските.

Кандидатурата на Горанов получи подкрепа от страна на лидера на АБВ Георги Първанов, който го определи като "отличен експерт". По повод снимката му с Пеевски експрезидентът уточни, че действията му ще бъдат следени много внимателно.

Ако видим някакви пристрастия към Пеевски, ще реагирам, каза бившият държавен глава.