Второто правителство на Бойко Борисов все още не е избрано, но протестите срещу него вече започнаха. Пред Народното събрание протестират активисти на "Атака" от различни краища на страната. По груби сметки участниците в акцията са не повече от 100 души.

Сред по-любопитните плакати на атакистите е "Бойко пудел си намери, кръсти го Валери". В случая посланието е към лидера на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов, който декларира подкрепата си към новото правителство. Сред другите агитационни материали са: "Кой, кой, кой предложи?", "Варварските американски бази вън от България", "Касим Дал, Ердоган, Валери и агент Иван на Бойко правят барабан".

Не го щем това правителство. Бойко го видяхме и не сме за него. Ние сме тука за Волен. България ще се оправи само ако той стане премиер и президент, обясниха политическите си възгледи протестиращите.

Гневът на националистите отнесоха и лидера на ДБГ Меглена Кунева, която е номинирана за вицепремиер в следващия кабинет, и реформаторите като цяло.

"Това са хора на Костов, съсипаха ни. Кунева е виновна, че затвориха АЕЦ "Козлодуй, да се маха", каза простирища.

От парламентарната трибуна Десислав Чуколов поиска почивка и призова политическите лидери да се срещнат с протестиращите граждани пред парламента.