Снимките на новия „Батман“, който се очаква да разкаже тъмната страна на Брус Уейн, подобно на „Жокера“, отново спряха, след като актьорът в главна роля Робърт Патинсън е дал положителна проба за коронавирус, съобщи "Ванити феър".

Патинсън се оказал заразен и снимките са спрели само дни след като продукцията на „Уорнър брос“ възобнови работата си след карантината, наложена заради пандемията, и 6-месечното прекъсване.

От "Уорнън брадърс" не излязоха с официално съобщение, в което посочват, че става въпрос точно за звездата на продукцията, а само заявиха: "Член на продукцията "Батман" е с положителна проба за COVID-19 и се е изолирал съгласно съществуващите протоколи. Снимките са спряни временно." От "Ванити феър" обаче са потвърдили, че заразеният е Патинсън, от високопоставен източник.

Снимките на „Батман“ на Мат Рийвс започнаха в началото на годината в Глазгоу, Великобритания. През март работата бе спряна.

Премиерата на филма бе насрочена за юни 2021-ва, но към момента е преместена за октомври догодина.

34-годишният Патинсън влиза в образа, в който преди него са били Крисчън Бейл, Бен Афлек, Майкъл Кийтън и Джордж Клуни. Батман трябва да разреши серия от зловещи убийства.