"Бойко Борисов заслужава стисната ръка и подкрепа за това, че пое отговорност в тежък момент. Но и преди всичко защото получи историческото признание да бъде първият министър-председател, който ще има втори мандат", заяви президентът Росен Плевнелиев след избора на новото правителство.

Президентът призна, че през изминалия месец са се наложили много тежки компромиси. Но подчерта, че те не са били направени в името на властта, а в името на България. Росен Плевнелиев заяви, че гражданите днес не се интересуват толкова дали управлява дясно, ляво или правителство от центъра, а се интересуват от дадено и спазено обещание.

иждам едно отговорно решение на различни политически формации, които жертваха немалко, но постигнаха съгласие по определени приоритети - в името на повече стабилност в България. България има своето ново правителство, това е важното. И оттук нататък ще бъде важно. Принципната основа е поставена - ясно коалиционно споразумение, ясно споразумение за подкрепа от АБВ, ясна декларация за подкрепа от Патриотичния фронт. Програмната декларация вече е публична, остава да да намери и своята реализация", каза президентът.