За трети път след изборите на 5 октомври Кюстендил и Дупница въстанаха срещу избирането на Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, за депутат от региона.

Близо 200 кюстендилци блокираха главния път за Македония при село Жиленци за половин час, като носеха плакати и национални знамена. Сред лозунгите, които издигнаха, се четеше: "Вземете си Бат Сали в ЦИК", "Ашколсун на Изборния кодекс. Мандат да е, аванта да е" и " Бат' Сали - платената грешка на закона". Кюстендилци бяха категорични, че ще продължат с протестите, докато не бъдат "изметени всички Бат' Сали от парламента".

На протеста присъстваха кметът Петър Паунов и председателят на Общински съвет Иван Андонов.

"В понеделник ще внесем предложение за промяна на Изборния кодекс и въвеждане на мажоритарен вот, за да не могат хора като Бат Сали да влизат в парламента. Искаме оставката на Бат Сали, заради неморалното му и арогантно поведение", заяви Петър Паунов.

Председателят на Общинския съвет Иван Андонов също бе категоричен, че протестите ще продължат, докато не бъде променено изборното законодателство.

Дупничани протестираха срещу Бат Сали с хоро.

С хоро около 50 дупничани блокираха за 15 минути главния път в района на Дупнишките барикади. Протестите ще продължават.