"Ботев" (Пловдив) стигна до много ценна победа с 2:1 при гостуването на "Литекс" от 15-ия кръг на "А" група. На много тежък терен, приличащ повече на кална нива, "канарчетата" обърнаха своя противник и го изхвърлиха от челната шестица. А слуховете, че треньорът на "оранжевите" Красимир Балъков е поставен "на дузпата", получиха нова сила.

Двубоят на Градския стадион в Ловеч започна с домакински натиск, който даде резултат в 39-ата минута, когато Уилмар Джордан се възползва от неразбирателство между Росен Колев и Адам Страховяк и прати топката в празната врата. Малко преди почивката обаче пловдивчани израниха след много добра многоходова комбинация, завършена от Томаш Иршак с прецизен изстрел с глава.

В 63-ата минута гостите стигнаха до пълен обрат, след като Алекс Колев вкара с точен изстрел от границата на наказателното поле. До края на мача "оранжевите" опитаха да стигнат поне до изравнителен гол, но не успяха да го направят. Така "Ботев" се изкачи до 4-ото място с 24 точки, докато "Литекс" се смъкна на 7-ма позиция с 22.

Днес се играха още два мача от "А" група. На стадиона в "Овча Купел" тимът на "Славия" падна с 1:2 от "Локомотив" (София). "Железничарите" изковаха успеха в последните минути, когато Шехуди им осигури трите точки и съхрани надеждите за топ 6, докато "белите" са на десета позиция, само на точка от предпоследния "Марек". Фенове на "Славия" гневно поискаха сметка от собственика Венцислав Стефанов за "бялата" мъка.

Дупничани пък паднаха с 1:3 у дома от "Черно море" - още един кандидат за горната половина на таблицата. За неделя остават мачовете "Хасково" - ЦСКА (от 13:00 часа) и "Лудогорец" - "Локомотив" (Пловдив) от 18:30.