Волен Сидеров има още много хляб да изяде, докато достигне висотите на някои депутати от руската Дума. Той се старае, но все още е много далече. Въпреки честите посещения на националистите от „Атака“ в Русия и черпането на вода от извора, има какво да се желае.

Ето например грандиозното предложение на депутатката Елена Борисовна Мизулина. На кръгла маса председателката на Парламентарната комисия по въпросите на жените, децата и семейството на руската Дума съобщила, твърди trust.ua, че е внесла важен законопроект. Той предвиждал да се увеличава и съхранява величието на руската нация чрез…спермата на президента Владимир Путин.

„Същността на предложението ми е проста“, е цитирана да обяснява детайлно Елена Борисовна, „Всеки гражданин на Русия от женски пол ще може да получава по пощата генетичен материал от президента Путин, да забременее от него и да има дете. Тези майки ще получават специални придобивки от държавата“. Това твърди trust.ua.

Мизулина, която има докторска степен по право, направила предложението на дискусия за пловодитостта в Русия.

Тя обяснила и какво ще стане, след като децата на президента Путин се родят, с основната презумпция, че те ще бъдат основно от мъжки пол. „След раждането на детето, то ще бъде давано за отглеждане в специална институция по подобие на училищата на Суворов с целта да възпитаме граждани, верни на отечеството и лично на президента Путин.“ Така в бъдещето тези деца ще формират военния и политически елит на страната, била казала депутатката. По този начин  щяло да се въздейства и върху демографската ситуация в страната.

И ще настане такъв живот...както се пее в една песен.

Този законопроект би могъл и да е истина. Нищо чудно и да се върти из главата на депутатката, известна с твърде крайните си  възгледи. И да изпълва фантазиите й. Засега изглежда, че е главно плод на фолклора на интернет.

Елена Мизулина е известна с екстравагантните си политически предложения. Тя подкрепяше закона на Дима Яковлев за забрана на американците да осиновяват руски деца. Тя е известна и с други странни и дори профашистки идеи, които трябва да гарантират „чистотата“ на руската нация. Наскоро името й отново влезе в обръщение с предложението всички останали в Русия евреи да напуснат страната. Мотивировката й била: „Имаме си достатъчно проблеми“. Мизулина го опроверга все пак. Според политолози депутатката има много и разнообразни законопроекти, това, което ги обединява е, че сеят нетърпимост в обществото.

През пролетта на тази година тя разви идеята, че младите жени първо трябва да родят дете и тогава могат да започнат да учат висше образование. Аргументацията – че сега рускините много се бавили и раждали много късно. Мизулина е активен борец срешу гейове, лесбийки, за забрана на абортите, известна с антилибералните си изказвания и възгледи.

Тя е сменяла партийната си принадлежност много пъти- била е депутат от Комунистическата партия на Русия, от "Яблоко", Съюза на десните сили,  сега е представителка от "Справедлива Русия". По време на кризата в Крим името й влезе в черния, забранителен списък на САЩ и Канада.