Софийският градски съд пусна днес без мярка за неотклонение полицая Михаил Лазов (35 г.) от столичното 3-о РПУ, когото прокуратурата обвини в опит за убийство на собствената му майка.

Магистратите решиха, че по делото не са събрани доказателства за извършване на престъплението, което твърди държавното обвинение.

Първоначално се появиха кратки информации, че Лазов е намушкал майка си. Оказало се, че тя има не прободни, а порезни рани. Такива обаче имал и той, което говори, че и майката е държала нож.

Според Би Ти Ви жената системно злоупотребявала с алкохол. Неотдавна опитала да изхвърли Лазов и семейството му навън от фамилното жилище и им поискала космически наем. 

Нейните обяснения след случая не съвпадали нито с тези, дадени от полицая, нито от баща му, нито пък на двамата униформени, които се отзовали на сигнала.

Според съдебния състав явно става въпрос за битов скандал и посъветва прокуратурата да промени първоначалното си обвинение "опит за убийство" с друга квалификация от Наказателния кодекс.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.