На 8 ноември 2014 г. Специализираната прокуратура (СП) е повдигнала обвинения на 7 участници в организирана престъпна група, създадена с цел рекет на проститутки. Това съобщиха от СП.

Обвинените са Стефан Гевгелийски, Андрей Начев, Петър Петров, Бане Методиев, Димитър Съботанов, Георги Георгиев и Николай Христов.

Четирима от членовете на групата са задържани на 7 ноември при специализирана операция на Главна дирекция „Криминална полиция“ и СДВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. По време на акцията Бане Методиев успял да се укрие и е обявен за издирване. Гевгелийски и Начев са задържани по друго дело.

Според събраните до момента доказателства групата е действала на територията на София поне от септември 2014 г. Жертви на изнудване са били проституиращи жени, които са предлагали сексуслуги в наети от тях апартаменти. Участници в групата се представяли за клиенти и уговаряли час за посещение. В уречения час в жилището нахълтвали по 5-6 участници в групата с мачете и ножове, като със заплахи принуждавали жертвите си да склонят да им плащат по 50 лева седмично, за да работят.

Установява се броят на жертвите на рекетьорската група.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата задържани е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на „Задържане под стража“ за всеки от тях.