„Родът на дракона“, сериалът предистория на „Игра на тронове“, откри актьор за образа на крал Визерис Таргариен, съобщава „Ентъртейнмънт Уийкли“. Британският актьор Пади Консидайн ще въплъти в наследника на крал Джеерис. Зрителите на малкия екран са гледали актьора в сериалите „Остри козирки“ и „Другият“ по Стивън Кинг. Има номинация за „Тони“ за играта си в бродуейския спектакъл The Ferryman.

Визерис Таргариен от новия сериал от света на Вестерос е роднина на Визерис, брат на Денерис, когото познаваме от „Троновете“. Описанието на ролята на Консидайн гласи, че крал Визерис е избран от лордовете на Вестерос за наследник на Джеерис Таргариен в Харънхол. Той е добър, мил и честен, неговата основна цел на трона е да върви по стъпките на дядо си Джеерис.

„Но добрите мъже невинаги стават добри крале“, се отбелязва в синопсиса.

„Родът на дракона“ е базиран на първата част от хрониката „Огън и кръв“ (излязла и у нас от „Бард“ през 2019 г.). Действието в нея се развива 300 години преди събитията, познати от „Троновете“. В сериала ще бъде засегнато и друго събитие, което ще бъде интересно за почитателите на „Песен за огън и лед“ – гражданската война между Таргариените, позната във фолклора на Вестерос като Танца на драконите.

Все още текат кастингите за актьори в ролите на Ренира Таргариен, наследница на Визерис, отгледана с идеята, че ще бъде първата пълноправна кралица на Вестерос; кралица Алисан, амбицозната втора жена на Визерис, от която той има три деца; Егон II Таргариен, по-младия полубрат на Ренира, който оспорва претенциите ѝ за трона и предизвиква гражданска война; и принц Демън Таргариен, чичо на Ренира и опитен воин.

„Родът на дракона“ е сериал, разработван от Джордж Р. Р. Мартин, автор на книжната фентъзи поредица „Песен за огън и лед“. В екипа на шоурънърите влизат още Райън Кондал и Мигел Сапочник, работил по „Троновете“.

Тази продукция ще замени обявената предистория с участието на Наоми Уотс, която трябваше да разкаже за периода на Дългата нощ. Сериалът имаше заснет пилотен епизод през 2019 г., но изненадващо бе отхвърлен от НВО.

Премиерата на „Родът на дракона“ е предвидена за 2022 г.

"Площад Славейков"