Поне трима от зам.-министрите в новото правителство са играли важна роля и в кабинета на Пламен Орешарски. Това научи Клуб Z. Кирил Ананиев, който ще бъде зам.министър на финансите, беше съветник на бившия премиер. Бойко Пенков запазва поста си на здравен зам.министър във ведомството, управлявано от Петър Москов.

Изненадващо транспортният министър Ивайло Московски е предложил негов заместник да стане Антон Гинев. Той заемаше същия пост в правителството на Орешарски. Гинев е отличен специалист жп транспорт и е бивш шеф на Национална компания "ЖП инфраструктура".

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев също се очаква да запази поста си на зам.-министър.

Зам.-министър на финансите ще бъде и Карина Иванова. Другият заместник на Московски пък ще е Валери Борисов.

По неофициална информация депутатът Красимир Ципов ще бъде зам.министър в МВР. Външният министър Даниел Митов запазва същите си заместници - Катя Тодорова, Румен Александров и Валентин Порязов. Един от зам.-мнистрите на отбраната ще е Августина Цветкова.

Новият икономически министър Божидар Лукарски е срещнал огромни трудности в събирането на екип. Всички членове на гражданския съвет на Реформаторския блок, които  били поканени от него, са му отказали. В съвета са изключително недоволни, че Лукарски пое поста, без да се допита до никого в блока

Очаквайте подробности!