Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко официално обяви, че тренировъчният му лагер преди боя с Кубрат Пулев в събота в Хамбург е завършил.

"Подготовката ми приключи. Отне ми доста усилия и пот, а също така търпение, за да стигна нивото, на което съм в момента, написа украинецът във фейсбук. - Готов съм, мотивиран повече отвсякога и готов за седмицата на боя!"

Кличко разпространи и видео, направено специално по време на лагера. Под поста във фейсбук се разгарят страхотни спорове между фенове на шампиона и на Кобрата.

 

Междувременно руският боксьор Евгени Орлов, един от спаринг партньорите, които помагат на Кубрат Пулев в подготовката му за двубоя, излезе с интересна прогноза. Орлов е един от най-компетентните за анализи преди големия мач, тъй като има опит на ринга и срещу двамата съперници. А мнението на Орлов е, че българинът ще спечели.

През 2010-а Кобрата печели срещу руснака след дисквалификация. В същото време пък Орлов е бил спаринг партньор и на Кличко.

„Пулев има даже повече от шанс, той е много добре подготвен и продължава да тренира в момента, сподели Орлов в интервю, което бе публикувано на профила на Кубрат във фейсбук. - Вече съм се боксирал с Пулев и имам с какво да сравнявам: тогава и сега. Сега съм в по-добра форма и той също. Освен това той има изненади за Владимир. Не мога да говоря за тях, но мисля, че на Владимир няма да му е никак лесно и че Кубрат ще победи.“

„Има силен удар, добре държи дистанция. Станал е по-голям професионалист. Тогава беше много добър, но сега е още по-добър. Той има собствен стил, своите хитринки, които отработва с мен. Доволен съм, че пристигнах за спарингите“, реди Орлов по адрес на Кобрата.

„За последен път съм участвал в спаринги точно с Кличко - заради него и неговото развитие. Той е по-висок и на мен ми беше по-сложно в спаринг. С Пулев ми е малко по-лесно заради ръста. Кличко добре държи дистанция, боксира от разстояние. А Пулев работи добре и отблизо. Българинът ще има предимство също в бързината, в издържливостта и в силата на ударите“, допълва Орлов.