Скандал и бойкот белязаха днешната пресконференция на Владимир Кличко и Кубрат Пулев преди мача им за световната титла по бокс в тежка категория в събота. Българинът бойкотира брифинга, като остана пред вратата на залата в зала "О2 Арена" в Хамбург. От компанията на Кличко, която организира срещата, обявили на щаба на българина, че само трима души могат да застанат пред медиите: Кубрат, неговият треньор и мениджърът му. 

В същото време от другата страна делегацията била доста по-солидна. Това вбесило Кобрата, който заплашил, че няма да влезе, докато не бъдат допускати и хората от мениджърската компания Team Sauerland, която се грижи за делата на Пулев.
Хората на украинеца обаче останали непреклонни и така само той застана пред медиите.

"Всички журналисти дойдоха при нас навън за интервюта, заяви Кубрат Пулев във фейсбук. - Това не отива на световен шампион на четири федерации с толкова голям опит и с такова име. Не му отива това държание. Искат да ни притиснат по всякакъв възможен начин да ни е некомфортно. Една психологическа игра, за която те изобщо нямат представа, че аз съм толкова добре подготвен. Все пак съм от България."

"Дано в събота не ми се налага да съм сам на ринга и да правя бой със сянка, рече Кличко. - Жалко, че Пулев не е тук сега. Той позволява на неговия мениджмънт да му промива мозъка. Иначе е добър човек. За да стигне до двубоя с мен, се е боксирал и победил доста добри опоненти."