Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович направи любопитно изказване по адрес на своя приятел Григор Димитров. Сърбинът играе на финалния "Мастърс" в Лондон, където снощи срази с 6:1, 6:1 Марин Чилич (Хърватия) за рекордно кратките в турнира 56 минути. Сега му предстои мач срещу Стан Вавринка (Швейцария).

На брифинга след погрома над хърватина Ноле доказа, че освен голям играч си остава и шоумен.

"Не се чувствам ветеран, но сега, след като станах баща явно трябва да се наричам старец. Надявах се, че това няма да стане на толкова ранен етап от кариерата ми, но считайте, че сме се договорили", пошегува се Джокович.

На въпрос коя от срещите му с Григор Димитров си я спомня най-много, той отново прояви чувство за хумор:

"Това беше миналата година, когато си свалихме фланелките на демонстративен мач преди "Уимбълдън". Тогава беше много весело (през юни 2013-а, бел. ред.)." 

Вече по-сериозен, първата ракета в света каза, че Григор е много класен играч, който вече е готов да се пребори за титла от Големия шлем и е показал това на последния "Уимбълдън", където двамата играха повече от три часа на полуфинал, а победата взе сърбинът. 

За финал Ноле отново развесели журналистите: "Димитров е много талантлив, красив, добре говори английски. Има си приятелка - Мария Шарапова. За какво още може да мечтае? И е българин."