Днес в Софийския районен съд е насрочно първото заседание по делото за клевета, заведено от Мая Манолова срещу Борисов.

От щаба на партийната лидерка напомнят, че тя даде на съд премиера по повод твърденията му, че във Волуяк, по време на кандидаткметската кампания за София, се е срещала с роми, за да прави „уйдурма за купуване на гласове".

Интересно е, че искът на Манолова на стойност 15 000 лв. е заведен още на 7 ноември 2019 г. - той е за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.

Насрочването на делото отне една година.

Като ответна реакция Борисов е завел иск срещу Манолова на 3 юли 2020 г. по повод интервю на Манолова пред бТВ, в което тя казва, че "човекът, който пусна, извинявайте допусна, Братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че са фактор в кметските избори в София".

В исковата си молба Борисов е вписал, че "започва да има и проблеми със съня, изпитвал е смущения, напрежение, гняв и неудобство от свързването на името му с обидните и клеветнически изявления на ответника по негов адрес".

Изпитвал е също "стрес; потиснал се и се разстроил от незаконосъобразната намеса на ответника в личната му сфера и публичното засягане на неговия личностен и професионален авторитет и добро име", съобщават от щаба на Манолова.

Стойността е същата - 15 000 лв.

Преди време Софийският градски съд при подобна ситуация обедини два иска за клевета - на Корнелия Нинова срещу Борисов и на Борисов срещу Нинова, и ги гледаше в едно дело. Накрая съдът отхвърли исковете и на двамата.