Районната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу 21-годишната Даяна Калайджийски за извършено убийство по непредпазливост. Даяна е домакинятата на злополучния купон през 2013 г.,  при който младежи се натровиха с антифриз.

Тя ще отговаря, че е причинила смъртта на повече от еднно лице - Даниела Б. П. (19 г.), починала на 03.03.2013г. и Кристиян И. Ч. (17 г.), починал на 14.03.2013 г. Още 4-има от купона едва оцеляха в "Пирогов".

Според прокуратурата тя е предоставила на другите младежи дома си, в с. Падеш и отровното вещество – розова течност за чистачки.

Случаят потресе Благоевград миналата година, когато ученици бяха отишли на гости на приятелката си в селото. След като пили бира, по инициатива на Даяна, минали на предложен от нея ликьор от мазето. "Ликьорът" обаче се оказа течност за чистачки, която буквално разяде органите на купонджиите.

Починалият Кристиян Чучков бил най-малък от групата и дошъл случайно на купона, пише "Струма". Родителите му Мария и Иван, за които бе единственото дете, наскоро осиновили момиченце.

По чл. 122 от НК Даяна я заплашва лишаване от свобода от 1 до 6 години.