"Намирам се в пълна изолация в моята парламентарна група. Всички заявиха, че моето поведение руши групата. Аз руша дисциплината. Бях подложен на другарски съд", оплака се депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев по Би Ти Ви.

Той гласува против избора на Бойко Борисов за министър-председател, а от парламентарната трибуна направи антиправителствено изказване. В същото време Патриотичният фронт даде подкрепата си за новия кабинет и така Енчев влезе в противоречие с политиката на парламентарната си група. 

Той обясни, че смята, че се върви към неговото изключване. "Усещам нещо подобно", отговори Енчев на въпрос дали му мирише на изключване.

Депутатът от НФСБ обясни, че след като години наред от екрана на СКАТ е говорил против Бойко Борисов и неговите действия, му е било невъзможно да действа по друг начин. Освен това по време на предизборната си кампания давал обещания на избирателите си, че НФСБ, което е част от коалицията ПФ, няма да подкрепя ГЕРБ и Борисов. 

"Смятам, че професионалните характеристики на Борисов не му позволяват да заеме този пост. Осем години в моето предаване аз говорих срещу него", каза Енчев.

В програмата на ПФ за спасението на България няма клауза за споразумение с Борисов, твърди още депутатът.

"Молих колегите си да не изневеряват на нашите избиратели. Не може да се хванем с партията на българските мутри, всеки допир с тази партия е смъртоносен", каза още той.

Той разясни, че Борисов не му е враг номер едно – "нито го познавам, нито желая да го познавам". Виждал го само един път преди 9 години. Имал обаче съмнения в моралните качества на лидера на ГЕРБ.