езависимо какви са политическите отношения между България и Русия, се отваря се сериозна възможност млади български таланти да се обучават в "Болшой театър". Това стана ясно след срещата на посланика ни в Руската федерация Бойко Коцев с Владимир Урин - генералeн директор на държавния академичен театър на Русия “Болшой театър”. На срещата са обсъдени възможностите за активизиране на културното и духовно сътрудничество между двете страни, съобщиха от посолството на България в Москва. 

Поканата важи за всеки желаещ да учи в един от най-престижните и именити театри в света. Кандидатите трябва да се яват на конкурс, като изискванията са прости и ясни: да са завършили висше музикално образование, да са на възраст до 30 години, да говорят руски език и... да са талантливи.

По време на обучението спечелилите конкурса ще бъдат назначени на работа и ще имат великолепната възможност за изява на сцената на "Болшой театър".

Посланикът на Република България в Руската федерация г-н Бойко Коцев обсъди възможностите за активизиране на културното и духовно сътрудничество между България и Русия с Владимир Урин, генералeн директор на държавния академичен театър на Русия “Болшой театър”.

На срещата между двамата българският посланик Бойко Коцев е изтъкнал българските постижения в оперното и балетното изкуство. Обсъдени са и възможностите на сцената на "Болшой театър" да гостува постановка на Софийската национална опера и балет. Което най-после ще сбъдне мечтата на новия министър на културата Вежди Рашидов от предишния му мандат.