Въпреки че президентът Росен Плевнелиев се опита да обясни изявлението си, че на 10 ноември 1989 г. е участвал в митинг срещу властта като символично, в интернет закачките с държавния глава продължават с пълна пара. Във фейсбук бързо набира популярност колаж, на който президентът е изобразен как с чук в ръка руши Берлинската стена ден преди да се включи в антиправителственото движение в София.

Във вторник на въпрос "Къде е бил на 10 ноември" Плевнелиев разказа за участието си на първия демократичен митинг, как е правил плакати и т.н. И видимо обърка датите. Първият демократичен митинг след падането от власт на Тодор Живков бе седмица по-късно.

Плевнелиев избра социалната мрежа туитър, за да внесе повече светлина върху това какво точно е искал да каже:

10 ноември е възприеман като символична дата за началото на прехода, а не просто квадратче от календара, написа президентът. 

И добави:

„След новината за промените с моя приятел направихме плакати. И спонтанно, без да е нужно някой да ни организира, отидохме пред парламента. Отидохме, за да изразим публично реакция и позиция! С нашите плакати! И не бяхме сами! Тогава аз имах смелостта да изляза с ясна гражданска позиция. Това е историята ми, която днес се опитват да обърнат срещу мен, както се опитват да подменят и истината за 25-те години преход. И нека тези, които сега иронизират, да кажат как са реагирали на тази новина”, пише още Плевнелиев.