Владимир Кличко и Кубрат Пулев не пропуснаха да се "захапят" след официалната тренировка преди големия мач за короната в тежка категория на професионалния бокс в нощта на събота срещу неделя. Пред екипа на Нова телевизия, която ще предава пряко сблъсъка, двамата индиректно си отправиха обвинения като за последно. Предполага се, че в дните до боя Кобрата и Кличко ще ограничат медийните изяви.

"Чувствам се отлично. Чувствам се готов. С Божията помощ и с българите зад мен, се надявам да успеем. Искам да го нокаутирам с всякакви ръкавици, без значение какви", коментира Кубрат Пулев.

Той изрази недоволството си, че промоутърите на Кличко, които организират двубоя, не му позволяват да играе със своите ръкавици, а българинът ще трябва да използва марката на украинеца.

"Той си играе с негови ръкавици, с марка, която се произвежда само за него. Законът на IBF e, че всеки може да играе с каквито си иска ръкавици, по собствен избор, обясни Пулев. - Кличко обаче предложи да играем с еднакви, от неговата марка. Ние обаче не можем да намерим до момента такива. Изпратихме писмо до IBF да прати такъв чифт, но те не го направиха. Пратихме човек до Америка да купи, но няма откъде, не могат да се поръчат и от сайт. А моите ръкавици могат се купят от всеки един магазин."

Кубрат Пулев
"Боксираме се с каквото имаме и Господ ще реши. Надявам се да го нокаутирам с всякакви ръкавици, без значение какви. Това не е просто номер към мен. Това си е за негово удобство. Той е направил така, че тези 4 шампионски колана да са като негов монопол. Прави каквото си иска. Не се подлага на допинг контрол по време на подготовка, а единствено след мача. Той може така да се напомпа, че за мача да се изчисти и след това да даде чиста проба. А мен ме преследваха дори в ресторант в Берлин. Там се подложих на тест", допълни Кобрата.

"Ще кажа на всички българи да ми дават енергия, мачът няма да е никак лесен. Ще направя всичко възможно да победя и да ги зарадвам", завърши българският боксьор.

Владимир Кличко не остана длъжен:

"Въпросите за допинга, неявяването на пресконференцията и проблемите с ръкавиците са оправдания на Пулев, обяви световният шампион. - Няма да коментирам какво е казал, защото той го използва като оправдание. Върви по стъпките на Дейвид Хей, който правеше същото. Все нещо не е наред, като пчелата, която ужилила Хей и му попречила да спечели боя между нас. Кой знае какво още ще измисли."

"Искам да кажа, че уважавам Пулев и смятам, че той заслужава да бъде тук. Той не трябва пропуска пресконференцията след мача, защото имам да му кажа нещо важно. А вие се наслаждавайте на мача", отсече Владимир Кличко.