Знаменитата австралийска рок група AC/DC пусна в мрежата първия видеоклип към парче от дългоочаквания си нов си албум Rock or Bust.

Видеото към "Play Ball" - първи сингъл от тавата - е забавно и еротично като заглавието си. В него разни хора играят с разни топки, като дамското присъствие е преобладаващо, а играещите жени са оскъдно облечени и демонстрират заоблени форми. Покрай това има и съвременни, и архивни кадри от спортни събития с топка. Както си му е ред, в центъра на клипа са Ангъс Иънг и Брайън Джонсън, които извиват гласни и китарни струни в типичния за бандата свръх енергичен хард рок.

Прави впечатление отсъствието на Фил Ръд на барабаните - титулярат наскоро се забърка в обвинения за подготовка на убийство и явно е нямал време да присъства на снимките. Палките държи и блъска с тях Боб Ричардс от групата Shogun. Мястото на Малкълм Иънг, който се оттегли заради тежка деменция на относително млада възраст, е заето от племенника му Стиви Иънг.

Здравото хитаджийско парче Play Ball се върти в Щатите от месец и половина като част от кампанията след сезона на висшата бейзболна лига. А думата bust от заглавието на албума има доста значения. Например значи банкрут, провал, фалит, но и женски гърди, гръдна обиколка, както и запой, удрям и чупя.

На слушателите оставяме да си изберат кое от значенията не се връзва с рока и кое е неразделна част от него и AC/DC.