Бенедикт Къмбърбач и Джулиан Мур бяха отличени за главни роли на церемонията по раздаването на Холивудските филмови награди, смятани за официален старт на сезона на наградите.

Отличието за най-добър филм отиде при трилъра "Не казвай сбогом" на Дейвид Финчър с участието на Бен Афлек като съпруг, обвинен в убийството на съпругата си (Розамунд Пайк). Освен симпатичния Къмбърбач други британски звезди също имаха добра вечер. Награди отнесоха Кийра Найтли, Джак О`Конъл, както и Еди Редмайн за ролята си на парализирания физик Стивън Хокинг.

Къмбърбач спечели приза за най-добър актьор за изпълнението си на разбивача на кодове от Втората световна война Алън Търнинг Във филма "Игра на кодове" той си партнира с Найтли, която пък бе отличена за най-добра актриса в поддържаща роля.

Джулиан Мур, която три пъти е номинирана за "Оскар" и все не го печели, взе наградата за най-добра актриса за ролята си в Still Alice, разказващ за професор по лингвистика, който се разболява от Алцхаймер. Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Робърт Дювал за участието му във филма "Съдията" с Робърт Дауни-младши, който му връчи отличието.

Наградата за най-добър актьорски състав взе филмът "Ловец на лисици", в която комикът Стив Карел играе една от редките си драматични роли. Лентата разказва истинска история, развиваща се по време на Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Британецът Джак О`Конъл беше обявен за най-добър нов холивудски актьор за ролята си във филма на Анджелина Джоли "Несломен".

Холивудските филмови награди, които дават старта на сезона на наградите, бяха предавани по телевизията за първи път тази година от Си Би Ес, конкурент на Ей Би Си, която отразява церемонията по раздаването на "Оскар", и Ен Би Си, която излъчва "Златен глобус".