Крисия, Хасан и Ибрахим спечелиха детската Евровизия в Малта! Нищо, че взеха второто място.

Победителят Винченцо Кантиело

За никого в България не остана съмнение кои бяха най-добрите и най-красивите. Е, някои геополитически интереси им попречиха да изместят от челото иначе симпатичното италианче Винченцо Кантиело. Което, ако забелязахте, беше единственото момче певец в пищната дамска компания на най-разнообразна възраст - тоест, имаше сериозно предимство.

От сърце трябва да благодарим на братята сърби, които ни дадоха максималните 12 точки. И това в същия момент, в който фенове на баскетболния "Левски" (София) се опитваха да набият колегите си от "Партизан" (Белград). Боят, трябва да признаем със срам, беше предизвикан от нашите калпазани, и то при сериозно числено превъзходство. 

Благодарностите ни са и за братята словенци, кипърци и холандци, които също ни дадоха заслужените 12 точки. Напук на крайнодесния бивш френски премиер Франсоа Фийон, ние ще вземем си направим един нов "Детски Шенген" с тези държави. В него Хасан и Ибрахим няма да бъдат излишни, мосю Фийон.

Фактът, че руснаците не гласуваха за нашите очевидно най-талантливи деца, ще отдадем на неудачите с "Южен поток", АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис", с липсата на БСП и Орешарски начело на държавата, с членството ни в НАТО и други дребни причини.

Нашите 12 български точки отидоха за Армения, също напълно заслужено. Моля, моите приятели Симон, Бедрос, Кико и Гаро да не го забравят :)    

Иначе другите подробности не са особено важни. Освен че Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" могат да се гордеят с постижението си и шоуто му няма да има достатъчно явен повод да се подиграва с детската Евровизия, както го прави с възрастната, с БНТ, с Лили Иванова, с Бойко Борисов и други, които не са му угодили. 

Накрая: не че искам да се заяждам с домакините от Малта, но моя милост подмина с артистично пренебрежение досадно дългото начало на шоуто, нелепия индъстриъл декор, танците на малтийски самодейни групи, протяжните туристико-рекламни кадри на острова, съпроводени с натрапчивото "А-а-еео" на въвеждащо-интермедийно-закриващата песен.

Но когато 10-годишната ми дъщеря изохка: "Моля ви, спрете с тази песен! Ще полудея!", реших, че трябва да я цитирам.

И го направих, както виждате.