Дали цесиите на депозити в Корпоративна търговска банка са законни или не, още не е ясно, но столичната "Топлофикация" не можа да продаде влоговете си за около 80 млн. лв. в затворената банка.

Столичният общински съвет взе решение да се прави договор за цесия на 6-ти ноември - датата, когато БНБ отне лиценза на КТБ. А двете комисии, фиинансова и стопанска, на които е възложено да направят договор, още не са се събирали, обясни пред БНТ Калоян Паргов, общински съветник от БСП в Столичния общински съвет.

"Ние взехме решението точно на датата, на която БНБ отне лиценза на КТБ, което обезсмисля нашето решение. Единственият правилен ход и за това сме водили разговор с депутатите от БСП - Лява България, е допълнение към законопроекта, който Министерството на финансите внася за КТБ. В него, доколкото знам, се предвиждат клаузи МФ да поеме изплащането на тези вложения към държавните дружества, като после то ще си ги търси. Там да бъде записано, че това се отнася и за общински търговски дружества, каквото е „Топлофикация“, предлага Паргов.