Слухове за новата социална мрежа, творение на Facebook, твърдят, че версията вече се тества, съобщиха "Файненшъл Таймс" и "Дейли Телеграф". Още от началото на годината се говори,че хората на Зукърбърг работят по професионално допълнение на най-голямото социално творение в интернет, свързана версия, наречена Facebook at Work.

Новият сайт много ще прилича на големият си брат, с поток от новини, и групи, но потребителите ще могат да пазят своя личен профил скрит.

Това поставя Facebook в директна конкуренция с по-малкия пазар на LinkedIn и Google, две други социални мрежи, които вече предлагат услуги с подобна насоченост.

Други функции на Facebook at Work ще позволяват чат с колеги, свързване с контакти, и съвместна работа с документи, подобно на услугата Google Drive.

Според слуховете, новият сайт се разработва от клона на компанията в Лондон, и ще има приложения и за всички операционни системи – Android, iOS, и други.

Не е ясно кога ще бъде пусната новата мрежа, но поне първоначално ще бъде безплатна. В момента "Фейсбук" има 1,35 милиарда потребители.