Комисията за защита на конкуренцията очаквано отмени решение на "Академика 2011" за прекратяване на обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец на спорта. Както е известно, служебният спортен министър Евгения Раданова уволни старото ръководство на "Академика" и назначи ново, което спря реконструкцията на арената най-вече заради твърде високата цена -  40 833 333 лв. без ДДС.

Антимопонолният орган е преценил, че не е състоятелен мотивът за спиране на поръчката, тъй като обявяването на завишена стойност не е нарушение на Закона за обществените поръчки. Липсата на достатъчно средства за ремонта също не е аргумент за КЗК.

Тя не приема и официалния мотив на дружеството за спиране на поръчката - че преди възлагането й не са направени необходимите предварителни проучвания, които да покажат колко реално струва реконструкцията на залата и така крайната цена на търга се явява "немотивирана и непрозрачна".

"Битката продължава, стоя си зад думите, че ще я водим докрай, каза новият спортен министър Красен Кралев пред Клуб Z. - Ще обжалваме пред съдебна инстанция, впрягаме юристите да се заемат с казуса. Евгения Раданова е направила каквото трябва, а аз до последно се надявах КЗК да отсъди в полза на държавата. След като това не се случи, ние ще продължим да си търсим правата."

Обществената поръчка за ремонта на Зимния дворец бе обявена от министър Мариана Георгиева по време на правителството на БСП и ДПС. Стойността - космическите 50 млн. лв.  при осигурени 35 милиона от държавата. Тогавашното ръководство на дружеството "Академика", начело с 28-годишния Марин Маринов (приятел и състудент на сина на Мариана Георгиева), обяви победител – "София Спорт", чиято цена бе най-близка до поисканата и най-високата от предложените – близо 41 млн. лв. без ДДС.

Именно "София Спорт" обжалва решението на Раданова.