Жител на Саудитска Арабия поиска развод точно две минути, след като бракът му бе обявен за сключен, съобщи агенция БГНЕС.

Клетият арабин се стъписал, след като видял лицето на съпругата си за първи път. Както е тамошната традиция, женихът не може да вижда бъдещата си булка, докато не ги оженят. Когато младоженецът най-сетне получил разрешение да открие лицето на жена си, изпаднал в шок. Ступорът му обаче продължил само две минути по часовник - мъжът постепенно се съвзел и без да се мотае повече, поискал незабавен развод.

Невестата започнала да пищи неистово, родата ѝ се опитвала да я утеши и да вразуми младоженеца, но безуспешно. Тя все така ревяла, а той все така искал развод тук и сега. Обредното лице се видяло в чудо и дало развод, само мир да има.  

"Той ѝ причини голяма болка и трябва да си плати! Трябваше да види красотата на нейната душа, а не да се взира в лицето ѝ", реагирал раздразнен роднина на злополучната булка.

Според обичаите в някои страни от Близкия изток при уредените бракове младоженците се венчават, без да са се виждали никога, уточнява БГНЕС. Което, от своя страна, понякога води до подобни конфузи.