Семейството на реге легендата Боб Марли и частна инвестиционна компания с щаб квартира в Сиатъл се обединиха и пускат официално своята продукция, съдържаща канабинол, съобщава The Huffington Post. Под марката Marley Natural на пазара ще излезе ямайска марихуана, аксесоари за употребата ѝ и козметика на основата на конопеното масло. Продажбите стартират догодина в Ню Йорк, после и в други градове.

Марихуаната ще бъде продавана под формата на опаковани съцветия, масла и концентрати. Логото на компанията и дизайнът на опаковките са разработени от агенцията Heckler Associates, което се занимава и с брандове като New Balance и кафетата "Старбъкс".

"Така изглежда краят на ерата на забранената марихуана. Боб Марли започна да се бори за легализацията ѝ преди 50 години. Днес ние завършваме неговото дело! Ще построим професионална, легална и социално отговорна индустрия с канабиса!", обеща тържествено Брендън Кенеди - шеф на Privateer Holdings, притежатели на марката Marley Natural.

За който не знае: Боб Марли е най-известният изпълнител на реге музика в света. Музикантът употребяваше марихуана непрестанно и със страст. Смяташе я не само за източник на вдъхновение, но и за важна част от растафарианството - ямайска религия, обединяваща елементи от християнството и африкански култове.